10 april 2013
19:00

Lohärads IF

Referat: Bälinge IF - Lohärads IF

Dags för åttondelsfinal i DM. Årets första tävlingsmatch utomhus, det var en skön känsla. Det kändes i omklädningsrummet att det inte var någon träningsmatch i alla fall. Underlaget vi skulle spela på var grus, och det är vi inte vana vid. Tror t o m att det fanns någon i laget som aldrig spelat match på grus. Men det var en fin grusplan, inte så där hård och eländig som en grusplan kan vara.

Vi började matchen sådär. Det hördes att Coach Janne inte var nöjd. Vi spelade lite lojt, gick inte in i närkamperna, visade ingen speciell go. Ändå var vi mest på deras planhalva,

Innan matchen pratade vi mycket om hur vi skulle vara på hörnorna och det gick sådär i första, men klart bättre i andra halvlek.

Det var kul att se hur Max/Jocke på vänstern och hur AK/GH på högern löste platsbytena med varandra när det gällder ytterback och yttermittfältsplatsen. Det såg bra ut, men vi kan bli ännu bättre på det.

Återigen gjorde Ralle mål, det blev 1-0 till oss i 7:e minuten och återigen ett skott utifrån, utanför straffområdet.
I den 14:e min vann Zacke bollen mitt på deras planhalva, och vann mark på ett bestämt sätt och lade en passning till Robin i djupet som inte gjorde några misstag.
I den 24:e min blev det 3-0 genom Zacke som sköt ett skott utifrån. Idag var vi skottvilliga, ibland sköt vi fast vi egentligen kunde lägga en mer avgörande passning.
I den 30:e min gjorde Max mål efter en bra pass från Anton, han lade den mellan deras ytterback och mittback, där fick Max den, och skar inåt och satte den.

Skönt med en 4-0 ledning i halvlek, det kunde ha varit större siffror.

Vi spelade bra i den andra halvleken, bättre än i den första. Vi vann mera närkamper och visade en bra inställning. Vi kom igång med de diagonala passningarna på ett bra sätt. Vi hade bra fart på våra kantspelare, fler som visade sig och ville ha boll.

I den 53:e min gjorde Lang mål, 5-0. Han tog ned deras inspark och vann mark. Skotten satte han efter marken i bortre hörnet. Kul att se Lang tillbaka med sin speed och vilja.
I den 59:e min fick vi straff, efter att de var på Max. Hampus gjorde inga misstag och satt en säker straff, 6-0.
I den 67:e min gjorde vi vårt sista mål, 7-0. Nu var det Jocke som satte ett bra skott utifrån, äntligen gick den i mål. Jocke siktade in sig flera gånger.

Idag hade vi 7 olika målskyttar och det var kul. Många visade rätt inställning. Vi hade ett mycket bra spel (framför allt i 2:a halvlek). Men vi måste bli mycket vassar framför deras mål. Vi brände klart för många chanser idag.

Vi tackar Bälinge och den dukiga domaren (Agnes) för dagens match.
Nu väntar Danmarks IF i kvartsfinalen, vi vet ej när ännu.